Testimonial

"Hey Cassandra,
Dank je wel voor de inspirerende workshop die je voor Monika hebt gegeven. De goodiebag was een echte verrassing! Wat leuk dat we een dans hebben geleerd! We hopen als groep een keer naar jouw les te komen! 
Groetjes van Marianne, november 2018"
wit.png
Als vijfjarige begon ik met klassiek ballet. In mijn tienerjaren stapte ik over op oriëntaalse dans. Later koos ik voor jazz en salsa. Met ballet, jazz, pilates, yoga en oriëntaalse buikdans hou ik mijn lichaam soepel en in vorm.

In de jaren '90 specialiseerde ik me in oriëntaalse buikdans. Vanaf die tijd volg ik regelmatig buikdans workshops, individuele trainingen en masterclasses bij internationale buikdans performers zoals o.a. Hossam en Serena Ramzy (Egypte/UK), Randa Kamel (Egypte), Dalila of Cairo (Egypte), Adam Basma (USA), Jillina (USA), Rachel Brice (USA), Sadie (USA), Sandra (USA) and Sonia (USA). Na het bestuderen van Indiase, Libanese en Egyptische technieken heb ik mijn eigen elegante buikdansstijl ontwikkeld.

Op aanvraag werk ik voor bedrijven en particulieren in binnen- en buitenland. Tijdens mijn carrière heb ik in diverse theaters opgetreden (o.a. Koninklijk Theater Carré) en gedanst in o.a. Dubai, Egypte, Oman, Turkije, India en USA.
Als vrijwilliger heb ik buikdans workshops en optredens verzorgd voor 'Stichting Europa Kinderhulp'.
 
In mijn lesmethode benadruk ik techniek, houding, souplesse en opbouwen van kracht. De basis buikdanstechnieken zijn makkelijk te volgen. Iedereen kan ongeacht leeftijd, figuur of culturele achtergrond leren buikdansen.

Mijn bachelor en masterstudies in communicatie, economie, coaching en change management heb ik succesvol afgerond. Tijdens mijn master thesis (change management) heb ik het positieve effect van buikdans op vitaliteit aangetoond. Check Onderzoek oriëntaalse buikdans bij teamontwikkeling. Ook ben ik gecertificeerd Polestar® pilates trainer en yoga docent (RYT200). Dit ondersteunt een bewuste en veilige manier van trainen en lesgeven. 

Warme buikdansgroet,
Danseres Cassandra / Gladys (Oprichter Studio Danseres Cassandra)